Пошук інформації на сайті

Меню сайта

Календар

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

                             ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор ЗДО № 4«Дельфін»

   ________ Ольга ГАВРИЛЮК

Алгоритми дій за сигналом «Повітряна тривога»

для працівників ЗДО № 4 «Дельфін»

Оповіщення працівників у разі сигналу «Повітряна тривога»

  1. Почувши сигнал «Повітряна тривога», директор (виконуючий обов’язки директора), оповіщає вихователів груп, помічників вихователів, медичну сестру, завідувача господарства.
  2. Медична сестра оповіщає кухарів, кухонного робітника.
  3. Завідувач господарства оповіщає прибиральника службових приміщень, робітника з комплексного обслуговування й ремонту будинків, оператора котельні, машиніста з прання та ремонту спецодягу.
  4. Почувши сигнал «Повітряна тривога» або оповіщення про сигнал «Повітряної тривоги», працівники повинні зачинити вікна, вимкнути світло та електроприбори, допомогти вихователям провести дітей до укриття та спуститись в укриття.
  5. Директор вимикає освітлення, перевіряє чи всі працівники залишили приміщення закладу, чи замкнені двері ЗДО , йде в УКРИТТЯ.
  6. Директор в укритті повинна перевірити присутність всіх учасників освітнього процесу (по списку працівників, які наявні на роботі на дане число).
  7. Усі працівники закладу повинні перебувати в укритті, поки не прозвучить сигнал «Відбій повітряної тривоги».
  8. Після сигналу «Відбій повітряної тривоги» працівники, які перебували в укритті, мають допомогти відвести дітей до приміщення групи та повернутися на свої робочі місця.
  9. Вихователі, помічники вихователів вікових груп закладу дошкільної освіти не повинні залишати дітей без нагляду, оскільки несуть персональну відповідальність за їх життя і здоров’я.

                     

Алгоритм дій вихователів та помічників вихователів

за сигналом «Повітряна тривога»

  1. Почувши сигнал «Повітряна тривога», вихователь групи повинен швидко порахувати дітей відповідно до списку в Журналі обліку відвідування, а помічник вихователя - зачинити всі вікна, вхідні двері усіх приміщень, перекрити воду, вимкнути світло.
  2. Взяти із собою «Тривожний рюкзак»: Журнал обліку відвідування, зошит відомостей про батьків, ручку/олівець, засоби гігієни: серветки (сухі, вологі), рушники (паперові).
  3. Провести короткий інструктаж щодо пересування у безпечне місце.   Швидко одягнути дітей, прослідкувати, щоб кожна дитина одягнула свій «тривожний рюкзак» і спокійно, без паніки спуститися в УКРИТТЯ.            
  4. Йти до укриття найкоротшим шляхом за затвердженим маршрутом руху.
  5. Всередині захисної споруди допомогти , щоб діти швидко та обережно зайняли свої місця.
  6. В УКРИТТІ обов’язково перерахувати дітей і звірити із списком в Журналі обліку відвідування!
  7. Якщо звучить сигнал «Повітряна тривога» під час денного сну, вихователь разом з помічником повинні розбудити, підняти, одягнути дітей і пройти в УКРИТТЯ.
  8. Якщо звучить сигнал «Повітряна тривога» під час прогулянки, вихователі мають організовано вести дітей з майданчика в УКРИТТЯ.
  9. Помічники вихователів закривають пожежні виходи, допомагають одягнути дітей та ідуть в УКРИТТЯ
  10. Вихователі повинні заздалегідь продумати план роботи з дітьми в укритті та підготувати дитячі книжечки, іграшки, олівці, фломастери, розмальовки тощо, занести їх в УКРИТТЯ.
  11. В УКРИТТІ вихователі повинні проводити освітню роботу з дітьми з наданням їм психолого-педагогічної підтримки у надзвичайних ситуаціях.
  12. Перебувати в УКРИТТІ, поки не буде  сигналу «Відбій повітряної тривоги».
  13. Після сигналу «Відбій повітряної тривоги» працівники, які перебували разом з вихователем та дітьми в укритті, мають допомогти відвести дітей до приміщення групи (чи на майданчик).