Сторінка медичної сестри
Для підвищення рівня уваги до проблем людей з порушеннями зору та пошуку шляхів реабілітації таких членів суспільства щорічно у другий четвер жовтня проводиться Всесвітній день зору, який в цьому році припав на 12 жовтня.
Бережіть зір дитини
Пам'ятка для батьків
Велике значення для збереження зору дітей має правильний режим дня у ДНЗ та вдома.
Відповідно до гігієнічних рекомендацій тривалість кожного виду занять у молодшій і середній групах не повинна перевищувати 15 хв, у старшій - 25-30 хв з перервою між заняттями у 5-10 хв.
Якщо у дитини алергія на амброзію
Досить часто зустрічається алергія на амброзію у дітей. У 50% випадків хвороба проявляється у віці до 15 років. До 6-річного віку захворювання виявляється досить рідко. Зазвичай воно розвивається у часто хворіючих малюків зі зниженим імунітетом і схильністю до розвитку алергічних реакцій, які живуть в екологічно несприятливих місцях. Було встановлено, що діти, які контактують з великими тваринами (кішки, собаки та ін.), частіше мали полінози.
Надмірна гігієна і стерильність при вихованні дитини також викликає схильність до алергій. Якщо у дитини розвинулася алергія на амброзію, симптоми хвороби будуть такими ж, як і у дорослого. Однак у дітей ще не до кінця сформована імунна система, тому клінічні прояви виражені набагато яскравіше, крім того, існує високий ризик розвитку бронхіальної астми.
Гострі кишкові інфекції, харчові отруєння та їх профілактика
До гострих кишкових інфекцій відносяться: черевні тифи, сальмонельози, дизентерія, гастроентероколіти, холера. Актуальними чинниками передачі кишкових інфекцій залишаються неякісно промиті овочі, зелень, фрукти, ягоди й молочна продукція, що купується населенням на ринках, у т.ч. стихійних, у приватних осіб, зберігається без належних температурних умов та вживається без необхідної термічної обробки. При сальмонельозі провідними факторами передачі є сирі або недостатньо термічно оброблені яйця, м'ясо птиці, приготоване з порушенням гігієнічних вимог.
У літню пору року, коли в теплі шкідливі бактерії розмножуються досить швидко, дуже легко отримати харчове отруєння чи кишкові інфекції, пов'язані із уживанням продуктів харчування та питної води, забруднених збудниками заСторінка мзначених захворювань. Більшість групових інфекційних захворювань та отруєнь виникають після проведення масових заходів.